Organisaties

De dagelijkse werksituatie vraagt om een grote mate van concentratie en
flexibiliteit. Werken brengt ook stress met zich mee, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar langdurige drukte en stress kan zich uiten in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, slechter slapen, hoge bloeddruk, een opgejaagd gevoel. Of psychische klachten zoals, je vaak zorgen maken, piekeren, spanning  en onrust.

Hoe kun je effectief en met plezier omgaan met de dagelijkse uitdagingen? Daarin kan mindfulness je ondersteunen. 

Mindfulness leert je om afstand te nemen, je aandacht te richten. Hierdoor houd je beter overzicht in plaats van meegesleept te worden door (negatieve) gedachten en gevoelens. Mindfulness is stressmanagement, door met aandacht naar je lichaam te gaan, ga je uit je hoofd en kun je gevoelens van stress loslaten. Het verhoogt je concentratie en stelt je in staat doelbewust te handelen. Hierdoor ervaar je meer vrijheid om de juiste keuzes te maken, je voelt jezelf rustiger en evenwichtiger. Je krijgt opnieuw de regie over je eigen werkzame leven. Bovendien zullen onderlinge relaties en communicatie verbeteren.

Wat kunnen wij u bieden?

intermezzo’s van 30 minuten tot een uur, om de dagelijkse sleur te doorbreken, even iets totaal anders te ervaren. Hierna gaat u met hernieuwde energie verder met uw werkzaamheden. Een intermezzo past uitstekend na een vergadering of binnen teambuildingsdagen.

workshops van 2 tot 3 uur, om te ervaren wat mindfulness is door praktische en speelse oefeningen. Tevens ontvangt u handvatten die u toe kunt passen in uw dagelijkse werksituatie.

trainingen, die in overleg met de organisatie samengesteld worden. De trainingen zijn geschikt voor zowel werknemers als leidiggevenden en het management. Men maakt zich de verschillende mindfulnessoefeningen eigen door gestructureerd te trainen. We werken met mindfulness gecombineerd met cognitieve training en positieve psychologie. Zo ontwikkelt u een nieuwe bewustere manier van omgaan met stress en moeilijke situaties op het werk. De positieve effecten strekken zich ook uit naar uw privé leven.

Een opdracht aan Alive and kicking wordt voorafgegaan door een vrijblijvend oriënterend gesprek, waarin we de behoefte en wensen van de organisatie in kaart brengen. Tevens kan Alive and kicking een bijdrage leveren aan de inhoudelijke implementatie van mindfulness binnen de organisatie. Kortom we leveren maatwerk. Als u geïnteresseerd bent in een intermezzo, een workshop of training, kunt contact opnemen met Alive and kicking.

← terug naar vorige pagina

Comments are closed.