Voor wie

Hoe we er aan de buitenkant ook uitzien, we kennen allemaal gevoelens van onzekerheid, twijfel, verdriet, boosheid of eenzaamheid. Dit geeft ons vaak het gevoel alleen te staan, niets is minder waar, we zijn juist verbonden met elkaar door al deze menselijke gevoelens.

Enige reacties van deelnemers:

“Ik wist wel dat er gezegd wordt, je kunt pas van een ander houden als je van jezelf houdt, maar nu voel ik dat dit waar is”.

“Laatst had ik een feestje, maar ik was erg moe van een drukke werkweek. Vroeger zou ik toch gegaan zijn, of een smoesje verzonnen hebben, waarom ik niet kon. Nu heb ik gezegd dat het me speet dat ik niet kon komen en het uitgelegd. De ander reageerde begripvol en zei dat ze het jammer vond. Ik voelde me nu niet schuldig, wat ik vroeger altijd wel had, in zo’n geval. En ik heb een heerlijk rustige avond gehad waar ik van opknapte”.

“ik had nog niet eerder van de innerlijke criticus gehoord, ik zeg gewoon vaak tegen mijzelf dat ik stom ben. Ik ben dus erg streng voor mijzelf. Nu begrijp ik dat die kritiek een gewoonte is geworden die in de loop van mijn leven is ontstaan. Maar ik hoef er niet naar te luisteren en ik kan haar met mildheid verzachten”.

“Ik ging heartfulness doen, omdat ik altijd in gevecht was met negatieve overtuigingen. Ik wilde mijzelf zo graag helemaal accepteren zoals ik was. Ik wilde van die overtuigingen af! De training deed me inzien dat het juist dit gevecht was dat een liefdevolle relatie met mijzelf tegen hield. Het was een eye opener en een ontroerende ervaring om alle emoties of ze nu prettig of onprettig zijn, uit te nodigen aan de ronde tafel van mijn hart. Ze wilden geen gevecht maar warmte! De milde benadering van heartfulness spreekt me erg aan. Het vermenselijkt het leven en opent het hart. Het is fijn om een stimulans in die richting te krijgen”!

De heartfulnesstraining is bedoeld voor iedereen die vriendelijker met zichzelf en anderen om wil leren gaan, die de kwaliteiten mildheid, compassie en gedeelde vreugde in zichzelf en in zijn leven tot bloei wil brengen.

Als je
weinig ruimte hebt voor vriendelijkheid voor jezelf.
het moeilijk vind om fouten te maken.
je moeite hebt jezelf te aanvaarden zoals je bent.
jezelf vaak op de kop geeft.
regelmatig een gevoel van eenzaamheid hebt.
alles onder controle wilt houden.
moeilijk complimenten kan aanvaarden.

← terug naar vorige pagina

Comments are closed.