Heartfulness

De Mindfulness club:

Ook een drukke week gehad? Kom naar de mindfulnessclub, om je stress los te laten en weer in balans te komen. Tijd en aandacht voor jezelf in een prettige ongedwongen sfeer. Ontvangst met een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Er worden geen  nieuwe trainingen  aangeboden, omdat Alive and Kicking opgeheven wordt. Zie de laatste nieuwsbrief van maart 2019.

Wat we zoal doen: korte en langere mindfulness & compassie oefeningen, aandacht in beweging, stilte meditatie, stilte wandelen, een feest voor je zintuigen! Alle oefeningen zijn er op gericht je bewustzijn en vriendelijkheid te ontwikkelen, zodat je opgeruimd het weekend in gaat.
Toegankelijk voor iedereen die wil proeven aan of verdiepen van mindfulness/compassie.

Heartfulnesstraining

Jezelf accepteren met mindfulness en compassie om mildheid en veerkracht te ontwikkelen.

Zou je jezelf vaker tevreden willen voelen, door minder kritisch tegenover jezelf en anderen te (gaan) staan? Zou je jezelf willen leren ondersteunen als er moeilijke omstandigheden zijn? En zou je meer vertrouwen willen ontwikkelen in jezelf?

Heartfulness is je innerlijke helper bij sombere stemmingen, piekeren, perfectionisme, opgejaagdheid, (faal) angst en gevoelens van minderwaardigheid. Je leert grenzen te stellen en onderzoekt wat je echt wilt en zonder je daarover schuldig te voelen, kies je voor je eigen weg en handel je ernaar. Zoals een deelnemer van de training zei: “Ik wist wel dat er gezegd wordt, je kunt pas van een ander houden als je van jezelf houdt, maar nu voel ik dat dit waar is”.

In de Heartfulnesstraining ook wel (zelf) compassietraining genoemd, maak je op een  lichtvoetige manier kennis met de 4 hartskwaliteiten:

Door de beoefening van liefdevolle vriendelijkheid versterk je je hart. Je wordt milder voor jezelf en anderen en je kijkt met meer optimisme en vertrouwen naar het leven.

Met compassie en zelfcompassie ontwikkel je een gezonde relatie met jezelf en meer empathie en openheid naar anderen toe. Compassie of mededogen is het vermogen zorgzame aandacht te geven aan emotionele pijn, zowel dat van onszelf als dat van anderen. Compassie is iets anders dan medelijden dat vooral gepaard gaat met angst en sentimentaliteit. Compassie daarentegen vraagt om moed en ruimhartigheid. De beoefening van zelfcompassie is geenszins egocentrisch. Je ontwikkelt juist een gezonde relatie met jezelf en daardoor ook met anderen. Je leert de essentie van mindfulness: heartfulness. Met gelijkmoedigheid leer je stormen van het leven te trotseren. Met gedeelde vreugde geef je de schoonheid en vreugde van het leven een plaats in je hart.

Gedurende deze training oefenen we met al deze kwaliteiten, ze versterken elkaar immers.

← terug naar vorige pagina

Comments are closed.